Igiena dentara defectuoasa

Igiena dentara este influentata de multe din lucrurile marunte pe care le faceti sau nu le faceti zilnic. Stiati ca acestea pot afecta sanatatea dintilor dumneavoastra?

Acestea includ periajul dentar insuficient si/sau incorect executat, nefolosirea atei dentare, consumul de alimete si bauturi dulci, chiar si cele cu indulcitori artificiali, consumul de alimente bogate in carbohidrati si chiar si folosirea dintilor pentru a deschide o punga de chips sau o sticla de bere.

Efectele sunt diferite si se antreneaza unul pe altul ca un bulgare de zapada rostogolit

Din nefericire, aceste deficiente si obiceiuri vicioase, pot conduce in timp la efecte negative asupra sanatatii orale, cauzand respiratie urat mirositoare, dinti patati, gingivite (gingii rosii inflamate), carii dentare, suferinte parodontale (retractii gingivale, parodontoza cu mobilitatea dintilor) ducand in final la pierderea dintilor.

Controlul sanatatii dintilor

Controlul sanatatii dintilor – Mergeti de doua ori pe an la medicul dentist!

Aceste probleme de la nivelul cavitatii orale pot afecta nu doar sanatatea dintilor si a gingiilor, ci pot avea si urmatoarele efecte:

Afectarea masticatiei si a vorbirii

Pierderea dintilor conduce la afectarea procesului de masticatie al alimentelor si la dificultati in pronuntarea corecta a anumitor sunete.

Stres financiar

Amanarea tratamentelor dentare necesare in faza incipienta, lipsa controlului periodic la stomatolog, duc la aparitia complicatiilor si la agravarea unor situatii care puteau fi rezolvate in faza initiala mult mai repede, mai usor si mai putin costisitor.

Povara asupra bugetului personal va fi astfel mult mai mare, pentru ca atunci cand se va dori refacerea sanatatii orale, a dintilor, vor fi necesare tratamente si materiale mult mai scumpe.

Afectarea stimei de sine

Gingiile inflamate, respiratia urat mirositoare, dintii patati sau cariati sau lipsa dintilor, scad increderea in sine, in general persoanele cu aceste probleme feridu-se sa zambeasca larg sau liber, cu incredere.

Afectarea starii generale de sanatate

Cercetarile arata ca inflamatiile si infectiile gingiilor si cariile dentare sunt un adevarat focar de infectie.

Acestea sunt strans legate de aparitia unor boli generale grave, cum ar fi: boli de inima, accident vascular cerebral, pneumonii si alte boli sistemice.

Sanatatea orala precara, creste si riscul nasterilor premature si/sau cu o greutate scazuta la nastere.

Asadar, tratarea bolilor gingivale si dentare nu imbunatateste doar sanatatea orala ci si starea generala de sanatate.

Obiceiurile gresite privind igiena orala sunt greu de schimbat, dar pot fi imbunatatite prin practica multa si prin perseverenta.

Nimeni nu s-a nascut invatat. Cereti medicului dentist sfaturi privind igiena orala.

Attachment

  • Controlul sanatatii dintilor
  • igiena dentara - periajul corect