caria-de-biberon Caria de biberon

Ce este caria de biberon?

Procesele carioase sunt o epidemie in randul copiilor mici. Acestea debuteaza la varste fragede cu caria de biberon, cand copiii sunt expusi in mod regulat la zaharurile din produsele cu care sunt alimentati: lapte, lapte praf, sucuri, ceaiuri indulcite.
Cu cat sunt expusi pe perioade mai lungi de timp, cu atat creste riscul de aparitie a acestor leziuni carioase.

3 Metode de a preveni caria de biberon

  • O metoda de a reduce aceste riscuri este aceea de a pastra gura copilului curata prin igienizare zilnica acasa.
  • O alta metoda este de a nu lasa copilul sa doarma cu biberonul in gura pe parcursul noptii sau in timpul somnului de peste zi.
  • A treia metoda este de a vizita in mod regulat cabinetul de stomatologie pentru igienizare profesionala.

 

Iata cateva sfaturi de urmat pentru a preveni caria de biberon

Igienizarea orala la copil poate incepe chiar inaintea eruptiei dintilor pe arcadele dentare. Exista produse speciale ce se gasesc in comert, care pot ajuta parintii sa efectueze aceasta igienizare si care se pot folosi si pentru masajul gingiilor in perioada de eruptie.

Dupa eruptia dintilor pe arcada, din primii ani de viata, copilul trebuie obisnuit cu grija pentru igiena orala.
Parintii vor face periajul dentar folosind periuta de dinti si produse specifice varstei copilului, avand grija sa verifice periodic starea de sanatate dentara.

O vizita la un cabinet stomatologic va poate ajuta atunci cand nu stiti cum sa efectuati aceste manevre. Medicul dentist va va arata cum trebuie sa procedati si ce produse sa folositi in ingrijirea sanatatii orale a copilului dumneavoastra.

Pe masura ce creste, copilul trebuie sa ia contact cu dentistul inainte de a aparea problemele/leziunile carioase pentru a evita ca acesta sa prinda „frica de dentist”. Sedintele de acomodare in cabinet sunt scurte si pot fi chiar distractive atunci cand nu este implicata durerea dentara.

Dupa aceste sedinte de acomodare se pot efectua manopere specifice de profilaxie pentru a preintampina aparitia timpurie a leziunilor carioase. Spre exemplificare enumeram fluorizarea in cabinet sau sigilarea santurilor si fosetelor dentare cu materiale specifice. Acestea nu afecteaza integritatea dintilor ci ofera o protectie suplimentara.

Fa o programare pentru o consultatie!

Suna la: 0733.336.825 de L-V intre 09-20 sau accesand pagina noastra de contact: http://www.emmadentalcare.ro/contact/

Attachment

  • Consultatie caria de biberon | Programeaza-te acum la Emma Dental Care
  • caria-de-biberon